Skip to content

Veleposlanik Narodne Republike Kine Qi Qianjina u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Dodatna suradnja i razvijanje prijateljskih odnosa, tema su posjeta Veleposlanika Narodne Republike Kine Qi Qianjina Krapinsko-zagorskoj županiji. U Poslovno-tehnološkom inkubatoru u Krapini ugostio ga je u srijedu, 20. ožujka 2024. godine, župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako postoje brojni segmenti suradnje, a želja je i stvoriti most između kineskih turista koji dolaze uživati i otkrivati ljepote Hrvatskog zagorja i kineskih gospodarstvenika koji se žele informirati o mogućnostima ulaganja.

Osim suradnje u kulturnim, povijesnim, gospodarskim i turističkim segmentima, želja nam je produbiti prijateljstvo između Kine i Krapinsko-zagorske županije naglasio je veleposlanik Qi Qianjin. – Zaista vjerujemo da Krapinsko-zagorska županija ima brojne privilegije, koje joj omogućuju daljnji razvoj suradnje, a naša je politika da pokušamo ohrabriti taj razvoj suradnje u spomenutim područjima, dodao je veleposlanik Qianjin.

Nakon poslovnog sastanka, veleposlanik Kine Qianjin i župan Kolar otvorili su izložbu „Jedan pojas – jedan put“ u Muzej krapinskih neandertalaca kako bi Kinu približili građanima Hrvatskog zagorja.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska