Skip to content

Oporba uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine poručila – nevažan dnevni red

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine za građane su nevažne točke, upozorili su u srijedu, 20. ožujka 2024. godine, dan uoči sjednice, oporbeni klubovi zastupnika. Podizanje iznosa novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta, nakon što je gradska uprava tu istu pomoć značajno smanjila 2021. godine, izvješća o poslovanju pojedinih gradskih trgovačkih društava, promjena imena naziva nekih ulica i trgova te statuta ustanova kao stavljanje izvan snage urbanističkih planova uređenja na Trešnjevci točke su dnevnog reda o kojima će sutra odlučivati gradski zastupnici. Ovakav dnevni red naišao je na kritike gradskog HDZ-a. kritizirala je skupštinska oporba. – Dnevni red je kao dnevni red Kućnog savjeta neke zgrade. Definitivno na ovoj sjednici nećemo donijeti niti jednu bitnu odluku. Točke na dnevnom redu treba donijeti, no u ovom trenutku su one nebitne za Zagrepčane, rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i HSLS-a Mario Župan.

Da je dnevni red nevažan nije se složio predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, koji je istaknuo kako je njegov klub, Klub zastupnika SDP-a, uputio je prijedlog za uspostavu Centra za ponovnu uporabu koji ima za cilj sakupljanje, obnova ili popravak i ponovna distribucija proizvoda koji bi u protivnom postali otpad. – Ako proizvod možete ponovno uporabiti onda on ne postaje otpad, kazao je Klisović te naglasio kako takav korisni sustav Zagreb želi imati.

Na dnevnom redu 32. sjednice Gradske skupštine u četvrtak, 21. ožujka 2024. godine, su 24 točke u redovnoj proceduri te dvije u hitnom postupku.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska