Skip to content

Hotel Minerva Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice postaje hotel sa četiri zvjezdice

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDINSKE TOPLICE – Ugovor za projekt „Unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva“ potpisali su u srijedu, 20. ožujka 2024. godine, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Varaždinskim Toplicama. Projekt je ukupno vrijedan 17,2 milijuna eura: 17,1 milijun eura bespovratna su sredstva osigurana kroz natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a ostatak će osigurati Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

– Specijalna bolnica u Varaždinskim Toplicama najveća je rehabilitacijska bolnica u Hrvatskoj, u kojoj svakoga dana boravi više od tisuću pacijenata i gostiju, a ovim ulaganjem unaprijedit će kvalitetu ponude i usluge. Hotel Minerva će nakon ovog unaprjeđenja, koje uključuje rekonstrukcije soba i unutrašnjosti, ali i vanjskih i unutarnjih te terapijskih bazena, biti dodana vrijednost, ne samo za Varaždinsku županiju, već za cijelu Hrvatsku, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

– Grad Varaždinske Toplice razvijamo kao centar hrvatskog zdravstvenog turizma, a tom u prilog govore sve investicije. Završena je energetska obnova hotela Minerva i izgrađen je Spinalni centar, a sada pripremamo i unutarnje uređenje Minerve. Paralelno s time, pripremljen je još jedan projekt Aqua Iasae Grad na vodi, za koji sredstva moramo osigurati što nam je prioritet u narednom razdoblju, istaknuo je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Projekt „Unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva“ obuhvaća rekonstrukciju unutarnjih i vanjskih bazena s vodnim atrakcijama, terapijskih bazena, smještajnih kapaciteta, kuhinje i restorana kao i drugih prostora, a obnovit će se i trg s amfiteatrom.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska