Skip to content

eMMic – eletronički multimedijski informativni centar

Drago Gradečak, predsjednik Uprave eMMic-a, elektroničkog multimedijskog informativnog centra
Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je i otvorio eMMic, Drago Gradečak, predsjednik Uprave eMMic-a i Marija Kukovačec, direktorica Mediaritma
Okupljeni na svečanosti otvorenja eMMic-a

Elektronički multimedijski informativni centar eMMic, u Krapini djeluje od petka 1. rujna 2017. godine. Djelovanje se temelji na području koje obuhvaća elektroničku medijsku djelatnost od radija, preko interneta, web medijskih sadržaja do digitalnog radija i televizije. Osnovne djelatnosti se početno temelje na istraživanju, kreiranju, edukaciji, produkciji, povezivanju, koordinaciji i upravljanju medijskim resursima, ističe predsjednik Upravne eMMic-a Drago Gradečak. Prioritetno, aktivnosti će se, u idućem razdoblju, u najvećoj mjeri, usmjeravati kroz Radio Kaj, Zagorski radio, Mediaritam, Mediaservis, Kajscenu, a zatim i na planiranim sadržajima na kanalima kaj.hr, zagorje.hr, te pokretanju novih medijskih aktivnosti i medija. eMMic će omogućavati i podupirati i nova medijska povezivanja.

Početak rada Zagorskog radija uz domaćine i goste

Zagorski radio – prvi radio u Hrvatskom zagorju

Zagorski radio, s temeljnim odašiljačima u Zaboku (87,8 MHz), Stubici (89,0 MHz), Krapini (101,6 MHz), Zlataru (105,5 MHz) i Krapinskim Toplicama (107,9 MHz), svoju desetogodišnju novu i proširenu koncesiju ostvaruje od petka 1. rujna 2017. godine. Nastavlja kontinuitet prvog zagorskog radija, koji je započeo s emitiranjem davne 1962. godine iz Zaboka. U svojoj 55. godini postojanja, nova koncesija je ujedno i najveći napredak u razvoju najstarijeg zagorskog radija, ali i u programskom smislu postaje jedan od najznačajnijih lokalnih medija u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na slici domaćini i uzvanici na svečanosti početka rada novog – proširenog Zagorskog radija.

Programske snage Zagorskog radija 1. rujna 2017. Darko Fiket, Manuela Franc i Željka Tuđa
Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska