Skip to content

Varaždin u pripremama za još jedan veliki koncertni spektakl

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Varaždin – UNESCO-v grad glazbe, u završnim je pripremama za još jedan grandiozni koncertni spektakl: koncert mladih simfoničara Barcelone i Varaždina. Radi se o suradnji i programu, koji Glazbena škola u Varaždinu organizira u suradnji s Glazbenom školom IEA Oriol Martorell iz Barcelone, zborom Via i Koncertnim uredom Varaždin, koji će biti održani u četvrtak, 2. svibnja 2024. godine, u prostorima vile Bedeković. Ovaj sjajni glazbeni spektakl najavili su na konferenciji za medije, u četvrtak, 25. travnja 2024. godine, predstavnici organizatora: zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, savjetnik i zamjenik šefa Misije Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Jerónimo Fuentes Candau, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, dirigentica Dada Ruža i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.

Nastavak je to suradnje započete 2016. godine kada je, s velikom čašću, Španjolska bila zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri, podsjetio je savjetnik i zamjenik šefa Misije Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Jeronimo Fuentes Candau. – Glazbena škola Varaždin poznata je po tome što cijelo vrijeme diže ljestvicu u svom obrazovanju, orijentirana prema suradnji s međunarodnim institucijama pa ima sjajnu suradnju s glazbenim školama i konzervatorijima diljem Europe, što također pokazuje međunarodno priznatu kvalitetu njenog rada, rekla je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i pohvalila razmjenu znanja među mladim glazbenicima.

Koncertu u Varaždinu prethodio je dvotjedni boravak varaždinskih glazbenika u Barceloni, tijekom kojeg su se u najboljem svjetlu predstavili španjolskoj publici, rekao je ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić i mladima iz obje države poželio uspješne pripreme te jednako prihvaćen koncert pred varaždinskom publikom.

I ovaj koncert, kao i sve što radi Glazbena škola Varaždin, pokazuje kako je Varaždin s pravom dobio titulu UNESCO-vog grada glazbe, rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i pozvala sve ljubitelje glazbe da, svojim dolaskom, dođu podržati mlade glazbenike. Nakon Carmine Burane na Dravi i The Queen Symphony na Korzu, ovo je sada već treći program i treća lokacija kojima ćemo okupiti sada već tisuću mladih glazbenika, rekao je ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.

„Koncert mladih simfoničara Barcelone i Varaždina“ održat će se u četvrtak, 2. svibnja 2024. godine, ispred vile Bedeković u Varaždinu u 20,00 sati. Na programu je Simfonija br. 8 tzv. Nedovršena, Franza Schuberta, operni opus Verdia i za kraj, Barcelona Fredie Mercurya i Monserrat Caballe. Ulaz je besplatan.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska