Skip to content

Uspješna 2023. godina za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Poslovanje Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u 2023. te planovi za 2024. godinu predstavljeni su na konferenciji za novinare u petak, 1. ožujka 2024. godine, u Krapini. Županijski Dom zdravlja, koji ima 341 zaposlenika, uprihodio je prošle godine više od 10 milijuna eura, provodio projekt specijalističkog usavršavanja doktora medicine, nabavljao nova vozila i obnavljao ambulante, poput ambulante u Pregradi i Novom Golubovcu, a nabavljena su i dva nova vozila te medicinska i laboratorijska oprema vrijednosti 127 tisuća eura.

Zavod za hitnu medicinu u 2023. godini obradio je 22.313 pacijenata, 14.371 intervencija na terenu, a njihova vozila prošla su 600.000 kilometara. Ukupni prihodi iznosili su 5,5 milijuna eura, a od EU projekata, proveli su specijalističko usavršavanje doktora, tehničara i medicinskih sestara, a izrađena je i projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju nove zgrade sjedišta Zavoda za hitnu medicinu u Krapini. Nabavljena su i nova vozila za ispostave u Zaboku, Mariji Bistrici i Klanjcu, ulagalo se u medicinsku opremu, ali i kontinuirano radilo na obrazovanju i osposobljavanju kako medicinskih djelatnika, tako i građana. – Stvorili smo moćan i snažan sustav s kojim smo vrlo zadovoljni, a trenutno je 106 doktora na specijalizaciji u svim zdravstvenim ustanovama na području županije, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, dodavši da će stručan pristup prema pacijentima i ulaganja u zdravstvene ustanove osigurati kvalitetan medicinski kadar na zadovoljstvo pacijenata.

S današnjim danom, 1. ožujka 2024. godine, Zavod za hitnu medicinu preuzeo je djelatnost sanitetskog prijevoza od Doma zdravlja, te sada raspolaže sa 16 timova sanitetskog prijevoza i 36 vozila.

Brojni su planovi i za 2024. godinu pa će tako županijski Dom zdravlja nastaviti provoditi projekt Psihološke službe koja djeluje u Krapini, Bedekovčini i Oroslavju, a u tijeku je i uspostava nove Mreže javne zdravstvene službe koja se sastoji od sestrinskih savjetovališta, logopeda, rane intervencije, mentalnog zdravlja i radne terapije. Osim preuzimanja djelatnosti sanitetskog prijevoza, Zavod za hitnu medicinu uspostavio je i dodatnih pet T2 timova u ispostavi u Zaboku.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska