Skip to content

Sadea Bećirović i i Alen Kujundžić najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2023. godini

Posted in Vijesti Radija Kaj

JASTREBARSKO – Sadea Bećirović, članica Karate kluba Samobor i Alen Kujundžić, član Kuglačkog kluba Zaprešić, proglašeni su najboljim sportašima Zagrebačke županije u 2023. godini. Svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportskih klubova te sportskih djelatnika održana je u organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije u petak, 01. ožujka 2024. godine, u Jastrebarskom. Najbolja ženska ekipa je Rukometni klub Dugo Selo ’55, a najbolja muška ekipa je Hrvatski nogometni klub Gorica. Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Mirjana Lučić iz Parastolnoteniskog kluba Velike Gorice, nagrada za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom uručena je Kristijanu Burušiću iz Parateakwondo kluba Rugvica dok je najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom Paraatletski klub Velika Gorica. Nagrada za životno djelo pripala je, posthumno, maratoncu Predragu Bošnjaku iz Jastrebarskog.

Nagrade najboljim sportašima uručili su zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, direktor Ureda za programe sporta pri HOO-u  Darko Balen, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport pri Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, te predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

– Ponosni smo na izuzetne rezultate naših sportaša, kako na domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima, jer oni promoviraju našu Županiju te potiču mlade da se bave sportom, istaknuo je zamjenik župana Kolarec.

Na području Zagrebačke županije je oko 25 tisuća aktivnih sportaša, više od 1.600 trenera i delegata koji djeluju u oko 680 registriranih sportskih udruga okupljenih u Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije te devet gradskih saveza, šest općinskih i 19 županijskih granskih saveza. Za programe javnih potreba u sportu Zagrebačka županija u ovoj je godini osigurala 1,2 milijuna eura, te značajna sredstva ulaže izgradnju kapitalnih sportskih školskih objekata kojih je za sada 200-njak.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska