Skip to content

Radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec bit će gotovi i prije roka

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – S  obzirom na status Čakovca – Grada prijatelja djece, pozitivna demografska kretanja te postojanje listi čekanja za upis djece u vrtiće, poglavito djece jasličke dobi, Grad Čakovec je u projektu dogradnje Dječjeg vrtića Cipelica. Kako bi se uvjerila u dinamiku izvođenja radova, DV Cipelica, u Vukovarskoj ulici, u petak, 1. ožujka 2024. godine, obišla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. Radi se o investiciji vrijednoj nešto manje od milijun eura koja se, zahvaljujući uspješnoj prijavi, s 380 tisuća eura sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, podsjetila je gradonačelnica Cividini. Ulaganje u centralni objekt u Vukovarskoj ulici, podrazumijeva dogradnju za dodatne dvije prostorije, za smještaj dviju jasličkih skupina, odnosno 40-tak djece, dogradnju pratećih prostorija, garderoba, saniranih čvorova, ureda za stručne službe te novog ulaza, prema 3. osnovnoj školi. – Možemo pohvaliti izvođače radova i ako ovako nastave, radovi će biti završeni i prije roka, odnosno dograđeni kapaciteti bi se otvorili sredinom kolovoza pa bi 1. rujna 2024. godine, s novom pedagoškom godinom, s radom u dograđenim prostorima krenule i nove skupine, rekla je Cividini.

Dogradnji vrtića raduju se i djeca i zaposlenici, rekla je zamjenica ravnateljice Eleonora Glavina. – Ova dogradnja znači nam puno, i Gradu Čakovcu i nama kao ustanovi, budući da ćemo u nove prostore moći smjestiti još dvije nove grupe što će nam omogućiti značajno smanjenje listi čekanja, rekla je Glavina. S obzirom da sva čakovečka djeca trenutno nemaju mjesta u gradskim ili privatnim vrtićima, uz radove na dogradnji Dječjeg vrtića Cipelica, slijedi potpisivanje ugovora za dogradnju Dječjeg vrtića Cvrčak, također za još dvije jasličke skupine. Pri kraju je i ishođenje građevinske dozvole za izgradnju novog vrtića na čakovečkom jugu, rekla je gradonačelnica Cividini uvjerena kako će ovim investicijama grad Čakovec ispuniti svoju obavezu i osigurati  mjesta u predškolskim ustanovama za svu djecu s područja grada.

Dječji vrtić Cipelica Čakovec, u sedam objekata 535 djece u 29 skupina dok dječji vrtić u objektu u Vukovarskoj ulici pohađa oko 180-ero djece.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska