Skip to content

Uređuje se prostor nove Osnovne glazbene škole Zaprešić

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAPREŠIĆ – Radove prenamjene, adaptacije i uređenja nove Osnovne glazbene škole Zaprešić, koji se izvode u prostoru Veleučilišta, obišli su u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, zamjenik gradonačelnika Zaprešća Alan Labus i privremena ravnateljica škole Ines Tvrtković.

Grad je osnovao Osnovnu glazbenu školu Zaprešić te preuzeo inventar, učenike i zaposlenike vezane za provedbu programa osnovnog glazbenog obrazovanja koji sada provodi Područno odjeljenje Glazbene škole Zlatka Balokovića. Nova Osnovna glazbena škola Zaprešić  počinje s radom s prvim danom nastave u školskoj godini 2024./2025. te će djelovati u zaprešićkoj Ulici Vladimira Novaka 23, u prostorijama Veleučilišta. Uređuje se 10-ak učionica-kabineta, zatim prostor za predškolce, nototeku, zbornicu, instumentarij, te teoretsku nastavu i zbor, a imat će i vlastitu dvoranu za održavanje nastave. – U osnivanje gradske Osnovne glazbene škole krenuli smo zbog potreba i zainteresiranosti učenika, rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus, ističući kako je Grad za uređenje prostora osigurao 200 tisuća eura, a za instrumente više od 350 tisuća eura. Kako je rekla privremena ravnateljica škole Ines Tvrtković s prvim danom rada očekuje se da će raditi oko 20 profesora s nešto više od 200 polaznika.

S obzirom da Osnovna glazbena škola Zaprešić još nije službeno počela s radom, Glazbena škola Zlatka Balokovića provodi upise u ljetnom upisnom roku u 1. razred osnovne glazbene škole, kao i upise u predškolski programe. Sva novoupisana djeca, kao i dosadašnji učenici osnovnoškolskog programa Glazbene škole Zlatka Balokovića u Zaprešiću, najesen će biti prebačeni u Osnovnu glazbenu školu Zaprešić, dok će srednjoškolsko glazbeno obrazovanje biti moguće pohađati u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića, koja će imati osiguran prostor za rad u sklopu obnovljenog Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska