Skip to content

Zajednička vježba svih žurnih službi Varaždinske županije uz sudjelovanje Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji se održavaju prigodna događanja. U Pilani Golub održana je u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, zajednička vježba svih žurnih službi Varaždinske županije „Multidisciplinarni pristup unesrećenim osobama prilikom manipulacije trupcima“. Uz djelatnike Nastavnog zavoda, sudjelovali su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, Policijske uprave varaždinske i Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, odnosno 40-ak pripadnika žurnih službi. Ovakav timski rad, opremljenost i obučenost pohvalila je zamjenica župana i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec. – Svrha ovih vježbi je pokazati višu razinu spremnosti, kako bi naše žurne službe, u datoj situaciji, pravodobno i kvalitetno odgovorile na sve izazove, a što vidimo i u njihovom svakodnevnom radu. Pohvaljujem timski rad žurnih službi, uvježbanost i koordiniranost i poručujem našim građanima da su sigurni, rekla je Zagorec. – Ovo je sada već naša 10. vježba. Ostaje nam samo scenarij spašavanja iz ruševina, čime bi zaokružili ciklus pripreme naših službi za spašavanje uslijed velikih nesreća, naglasio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec.

Scenarij vježbe obuhvatio je prevrtanje teretnog vozila s trupcima na djelatnike pilane. Uslijedilo je pozivanje žurnih službi, dolazak žurnih službi i zbrinjavanje unesrećenih, čime je predstavljena jedna sinergija svih žurnih službi na području Varaždina i šire, pojasnio je pomoćnik zapovjednika za operativu JVP Grada Varaždina Mario Rogina.

Na sam Nacionalni dan hitne medicinske službe, u utorak, 30. travnja 2024. godine, od 10,00 do 13,00 sati na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu, djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinsku Varaždinske županije građanima će nastojati približiti način rada i djelovanje hitne medicinske službe. Provest će se edukacija iz osnovnih mjera održavanja života, uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora, u slučaju iznenadnog srčanog zastoja.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska