Skip to content

Više od četiri milijuna eura potpora gradovima i općinama Zagrebačke županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Javne pozive i natječaje za gradove i općine, vrijedne 4,025 milijuna eura, predstavila je u ponedjeljak, 29. travnja 2024., Zagrebačka županija.

Iz poljoprivrede raspisana su tri javna poziva i natječaja i to za sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja na ruralnom području, za gospodarske manifestacije iz područja poljoprivrede te za izgradnju i uređenje infrastrukture na ruralnom prostoru, vrijedni 1,48 milijuna eura. – U posljednjih 10 godina uložili smo više od 10 milijuna eura u infrastrukturu i mjere koje se odnose na ruralni razvoja, rekao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo zagrebačke županije Josip Kraljičković.

Za izgradnju i održavanje objekata i uređenja komunalne infrastrukture ove godine Zagrebačka županija je namijenila 1,65 milijuna eura. – Jedinice lokalne samouprave moći će se na natječaj prijaviti neograničeno puta, no taj projekt ne mogu prijaviti na financiranje iz nekog drugog upravnog odjela, kazao je pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Ivica Horvatinović.

Za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije te sufinanciranje same provedbe projekta Europske unije gradovi i općine imaju na raspolaganju 500 tisuća eura, dok je za poticanje razvoja poduzetničkih zona i inkubatora predviđeno 400 tisuća eura. – Tako želimo osigurati svu infrastrukturu poduzetnicima koji će u poduzetničkim zonama graditi proizvodne hale ili logističke centre“, naglasio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić.

Iznos javnih poziva i natječaja ove godine iznosi 4,025 milijuna eura te je riječ o dosad rekordnom izdvajanju. – Time će Županija pomoći gradovima i općinama u realizaciji brojnih projekta, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Više detalja o javnim pozivima i natječajima za gradove i općine nalazi se na mrežnim stranicama Zagrebačke županije.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska