Skip to content

U Rijeci postavljena izložba slika Stjepana Đukića Pište „Tvoja zemlja“

Posted in Vijesti Radija Kaj

RIJEKA – Izložba „Tvoja zemlja“ Stjepana Đukića Pište, realizirana u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom u sklopu obilježavanja 10 godina manifestacije „100 % Zagorsko u Rijeci“, postavljena je u petak, 2. veljače 2024. godine u Muzeju Grada Rijeke. Radi se o prvoj izložbi ovog zagorskog umjetnika u Rijeci te je retrospektivnog karaktera prikazujući u prizemlju i na katu Muzeja Grada Rijeke čak 71 sliku raznih formata, nastalih u razdoblju od 1996. do 2023. godine. – Posjetitelje sam htio fascinirati svakim pojedinačnim radom, svaki rad je za mene poseban roman s posebnim pristupom, kako u temi tako i u tehnici, rekao je Stjepan Đukić Pišta.

– Prijateljstvo Krapinsko-zagorske županije i Grada Rijeke obilježava čitav niz projekata i uspješnih suradnji, tako da možemo reći da je ova izložba kruna prethodne dekade u kojoj smo na našem Korzu mogli vidjeti sve što Hrvatsko zagorje nudi i vjerujem da će velik broj Riječana uživati u ovoj izložbi, istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, koji je ovu izložbu i otvorio.

Izložbu su obišli i župani Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije, Zlatko Komadina te Željko Kolar. – Kako bi zahvalili na toplom gostoprimstvu u realizaciji manifestacije „100 % zagorsko“ na riječkom Korzu odlučili smo stanovnicima Rijeke i županije pokloniti ovu izložbu vrhunskog hrvatskog slikara Stjepana Đukića Pište, a do kraja godine u Rijeku, u HNK Ivana pl. Zajca na jedan dan preseliti i naš krapinski festival, najavio je župan Kolar.

Izložbe je prodajnog karaktera i bit će otvorena do 25. veljače. Prati ju opširan katalog na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku. O izloženim dijelima i samom autoru Stjepanu Đukiću Pišti u njemu su pisali i recenzenti Ivica Balagović, Marija Lamot i Hrvoje Kovačević koji su svoje osvrte iznijeli i na otvorenju izložbe u Rijeci.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska