Skip to content

Čakovečke mjesne odbore očekuju brojni radovi u 2024. godini

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Ulaganja i financiranja raznih aktivnosti u mjesnoj samoupravi, tema su radnog sastanka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini, resornih pročelnika upravnih odjela Grada i predstavnika gradskih mjesnih odbora, održanog u Čakovcu. Kako je istaknula gradonačelnica Cividini, 2024. godina bit će prva u kojoj se investicije mogu ugovarati bez „utega“ neplaćenih obveza iz prethodnog razdoblja. Mnogi su projekti bili „na čekanju“ duže vrijeme, a potrebno ih je što prije realizirati. Mnogi od njih završit će se već u ovoj godini.

U Ivanovcu se uređuju biciklističke staze i autobusno stajalište, a u planu je i obnova poda i nabavka dijela novog u Društvenom domu te saniranje prostora koje koriste udruge. Štefanec će u 2024. godini dobiti uređenu i opremljenu novu šetnicu, urbanu opremu te dječje igralište. U Mihovljanu se nastavlja sanacija tuševa u prostorima nogometnog kluba, te uređenje dvorane za stolni tenis. U Novom Selu Rok uredit će se dio ograde oko rukometnog igrališta, odraditi nužni zahvati na sportskom domu te izgraditi i postaviti nadstrešnica, kao i koš za košarku.

Nakon završetka radova na državnoj cesti, dovršit će se radovi na raskrižju kao i odvojcima od Slemenica prema Krištanovcu. U Mačkovcu nas ove godine očekuje rekonstrukcija prometnica na ulazu u mjesto iz smjera Čakovca. Savska Ves će u sportskom domu dobiti obnovljene svlačionice i tuševe, a planira se i projektiranje nadstrešnice.

Na području mjesnih odbora intenzivno se razgovara o uvođenju brzog interneta, na lokacijama gdje to dopuštaju uvjeti HEP-a. Ujedno je spremna projektna dokumentacija za rekonstrukciju i obnovu vatrogasnih domova u Ivanovcu i Kuršancu, odnosno izgradnju Regionalnog vatrogasnog centra u Štefancu, s obzirom na najave za raspis natječaja.

Također, u Gradskom proračunu osigurana su i sredstva za poticanje društvenog i javnog života u mjesnoj samoupravi. Javni poziv za kulturne sadržaje u Gradu Čakovcu u svojoj je završnoj fazi, a osigurana sredstva za sport dodijelit će se putem poziva koji raspisuje Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca. Za tu je namjenu osigurano 285 tisuća eura.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska