Skip to content

Dubrovčani glazbom povezali sjever i jug Hrvatske

Posted in Dubrovnik Zagrebu

U prigodi Dana grada Dubrovnika i Feste sv. Vlaha, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, upriličio je, u petak 2. veljače 2024. godine, prijem za suorganizatore projekta predsjednicu Društva Dubrovčana u Zagrebu Nikolinu Klaić i direktora Radija Kaj Dragu Gradečaka.

Svečani koncert, skladbi koje su obilježile dubrovačke autore i izvođače održan je u organizaciji Radija Kaj i Društva Dubrovčana u Zagrebu uz potporu Grada Dubrovnika. U prepunoj Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u subotu, 20. siječnja 2024. godine, uoči Feste sv. Vlaha, koncert je održan kao poklon Grada Dubrovnika Zagrebu, odnosno Dubrovčanima koji u Zagrebu žive, rade ili studiraju, ali i svim Zagrepčanima. Nastupili su brojni dubrovački solisti i klape, izvodeći skladbe poznatih dubrovačkih autora: od Vlaha Paljetka do Đela Jusića, koje su, tijekom bogatih glazbenih karijera, izvodili najpoznatiji dubrovački izvođači – Tereza Kesovija, Milo Hrnić, Dubrovački trubaduri i brojni drugi.

Svečani koncert prvi put održan u Zagrebu, glazbeno je povezao sjever i jug Hrvatske i bio je, na istom mjestu, najbrojnije okupljanje i nastup dubrovačkih izvođača, naglasio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Društvo Dubrovčana u Zagrebu, okuplja Dubrovčane koji u Zagrebu žive, rade ili studiraju. Rado smo se uključili  i dali doprinos organizaciji projekta Dubrovnik Zagrebu, naglasila je predsjednica Društva Dubrovčana u Zagrebu Nikolina Klaić.

Ponosan sam i sretan što je Radio Kaj imao jedinstvenu priliku sudjelovati – od ideje do realizacije, u jedinstvenom i atraktivnom projektu Dubrovnika, tisućljetnog grada povijesti, kulture i zaštite UNESCO-a, istaknuo je direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska