Skip to content

U Čakovcu obilježena 21. godišnjica tragične pogibije policajca Željka Murka

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Polaganjem zajedničkog vijenca i paljenjem svijeća na grobu na Gradskom groblju Čakovec, te podno Spomen-ploče na Društvenom domu Mihovljan, u ponedjeljak, 12. veljače 2024. godine, obilježena je 21. godišnjica pogibije Željka Murka.

Željko Murk, policajac Policijske uprave Međimurske, ubijen je 12. veljače 2003. godine, u blizini mosta u Gornjem Kuršancu, prilikom potjere za pljačkašem Marselom Budimirom, koji je tog dana opljačkao poslovnicu banke u Nedelišću. – Naš sugrađanin Željko Murk, iza sebe je ostavio suprugu i troje, tada, malodobne djece, koji su danas odrasli i školovani ljudi te su, sa svojim novoosnovanim obiteljima, ostali živjeti u Čakovcu, rekla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i naglasila kako je cijela zajednica, od Policijske uprave međimurske preko Međimurske županije do Grada Čakovca, stala uz obitelj poginulog policajca onda kada je to bilo najpotrebnije, pokazujući kako cijeni odgovoran i težak posao policajaca.

– Svatko tko je obavljajući svoj posao dao svoj život, sigurno da zaslužuje prisjećanje na svoju žrtvu te zahvalnost, budući da znamo da posao policije nije lagani posao, stoga ga moramo cijeniti i poštovati, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Kros utrka, u spomen na poginulog Murka, održat će se u subotu, 17. veljače 2024. godine, u 10,00 sati u Gornjem Kuršancu. Start i cilj su kod objekta HVIDR-e Međimurske županije na Dravi kod Gornjeg Kuršanca. Organizatori utrke su Policijska uprava međimurska, Policijska udruga IPA Međimurje, Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – Čakovec, Općina Nedelišće i Atletski klub Nedelišće.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska