Skip to content

Nautika i Dani lova i ribolova od srijede, 14. do nedjelje, 18. veljače na Zagrebačkom velesajmu

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Tradicionalno otvaranje sajamskih priredbi, Zagrebački velesajam počinje s dva sajma; 31. zagrebačkim sajmom Nautike i 6. Danima lova i ribolova, koji će se održati od srijede, 14. do nedjelje, 18. veljače 2024. godine, najavljeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 12. veljače 2024. godine u Zagrebu.

Na ova dva sajma  u osam paviljona Zagrebačkog velesajma na 17 tisuća metara kvadratnih predstavit će se ukupno 350 izlagača iz 37 zemalja. – Najposjećeniji i najposlovniji nautički sajam u kontinentalnoj Hrvatskoj, u svom 31. izdanju predstavit će 200-njak plovila, vrhunsku ponudu jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi, atraktivnu izložbu nautičke fotografije, te prekrasne primjerke hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu. Održat će se čak 19 hrvatskih premijera, dvije europske i jedna svjetska premijera plovila domaće i strane proizvodnje, istaknula je direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Dani lova i ribolova, uz izlagački segment, imat će i edukacijsko-stručni program s ciljem promocije i razvoja lovnog i ribolovnog turizma. U suradnji sa zagrebačkim ZOO bit će postavljena izložba „Divlje životinje u gradu“ te će biti prezentirano sokolarstvo i velika diorama Hrvatskog lovačkog saveza, istaknuo je tajnik Saveza Hrvoje Kukas.

Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Grada Zagreba, a za posjetitelje bit će otvoreni svakog dana od 10,00 do 19,00 sati.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska