Skip to content

Turistička zajednica grada Zaprešića slavi 25 godina rada

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAPREŠIĆ – Grad Zaprešić svoje turističke potencijale razvija brendiranjem sadržaja i programa veznih uz njegovog najpoznatijeg stanovnika, bana Josipa Jelačića. Ovaj trend dodatno će biti turistički konkurentan predstojećom kompletnom obnovom posjeda Novih dvora Jelačićevih, za što je osigurano 10 milijuna eura, a čime Zaprešić u samom središtu dobiva turističku destinaciju, koja na jednom mjestu objedinjuje povijest, kulturu, sport i rekreaciju te muzejsko-galerijski prostor.

Kako je za Radio Kaj rekao direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto, problematika smještajnih kapaciteta, kojih je sada u gradu 200-njak ležaja, riješit će se gradnjom hotela. – Pregovara se s investitorima, koji će ulagati u dva hotela: jedan u središtu grada te drugi, koji bi se uredio u sklopu kompleksa Novih dvora, čime će se moći razvijati i specifični oblik kongresnog turizma, naglasio je Ganjto. Dugogodišnje manifestacije, kao što su Dani bana Jelačića, Ljeto u Novim dvorima, Advent i ostali događaji, u iduće dvije do tri godine zbog uređenja Novih dvora Jelačićevih bit će preusmjerene na druge gradske lokacije u središtu te popularnom jezeru Zajarki.

Svečanost povodom 25 godina Turističke zajednice Grada Zaprešića i predstavljanja jedinstvenog projekta obnove posjeda Novih dvora bana Jelačića održat će se u utorak, 27. veljače 2024. u prostoru Vršilnice u Novim dvorima u Zaprešiću u 19,00 sati.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska