Skip to content

Rekordna ulaganja Međimurske županije u sport

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Ugovor o financiranju javnih potreba u sportu Međimurske županije za 2024. godinu, potpisali su u utorak, 27. veljače 2024. godine, župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić.

Potpisanim ugovorom za Zajednicu športskih udruga i saveza Međimurske županije osigurano je čak 529 tisuća eura, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i pojasnio kako će se time, izravno iz županijskog proračuna, financirati sport djece i mladeži, natjecateljski sport, nositelji kvalitete, rekreativni i amaterski sport te sport osoba s invaliditetom.

Uz to, Zajednica će imati na raspolaganju dodatnih 210 tisuća eura za financiranje klubova koje obuhvaća. Dodatno je osigurano i 150 tisuća eura za besplatno korištenje školskih sportskih dvorana za sportaše nositelje kvalitete. Učenicima 3. razreda osnovnih škola i dalje je osiguran besplatni tečaj plivanja, a financira se i sport u školama, dodao je župan Posavec i naveo kako iz toga proizlazi da u 2024. godini Međimurska županija osigurava čak 875 tisuća eura izravne podrške sportskim klubovima i udrugama, a što je, u usporedbi s ranijim razdobljima, rekordan iznos. Sve to prate i kapitalna ulaganja u međimurski sport. Od aktualnih, radi se o izgradnji balona pri Učiteljskom fakultetu, gradnji školske-sportske dvorane u Svetoj Mariji, revitalizaciji sportskih igrališta iza Graditeljske škole i Gimnazije, te uređenju dvorane GOC-a.

– U sportu novca nikad dosta, no iz godine u godinu u tom smislu „rastemo“, rekao je predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljaić, zahvalivši Međimurskoj županiji na povećanju sredstava za čak 20 posto u odnosu na godinu dana ranije. Kljajić je, ujedno, istaknuo uspješan rad Zajednice temeljem kojeg je i iz Ministarstva turizma i sporta RH za međimurski sport osigurano dodatnih 210 tisuća eura.

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije okuplja čak 262 međimurska sportaka kluba i udruge.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska