Skip to content

Sportska zajednica Varaždinske županije sa 154 tisuće eura podupire pet programa

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Za financiranje rada Centra izvrsnosti u rukometu za dječake i djevojčice čiji su nositelji ŽRK Koka i GRK 1930 Varaždin, za Nogometnu akademiju NK Varaždina te programe „Županijski nogometni instruktor“ i „Ulaganje u sportsku infrastrukturu“ Županijskog nogometnog saveza potpisani su u srijedu, 24. travnja 2024. godine, ugovori, vrijedni 154 tisuće eura, u Županijskoj palači u Varaždinu. U prisustvu župana Anđelka Stričaka, ugovore je predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop potpisao s tajnikom ŽNS-a Ivanom Novakom, predsjednikom NK Varaždina Draženom Vitezom, izvršnim direktorom Ženskog rukometnog kluba Koka Damirom Premužićem i dopredsjednikom Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 Alenom Milakom.

Po 20 tisuća eura dodijeljeno je za rad s izvrsnim mladim rukometašima i rukometašicama, a 67 tisuća eura za rad s mladim nogometašima u sklopu Nogometne akademije. Program Županijskog nogometnog instruktora, koji će obilaziti klubove te raditi s trenerima i perspektivnim igračima dobio je podršku u iznosu od 17 tisuća eura. Županijskom nogometnom savezu je dodijeljeno 30 tisuća eura, koji će biti raspodijeljeni klubovima za poboljšanje sportske infrastrukture ili nabavu neophodne sportske opreme. Sredstva za financiranje programa je Sportskoj zajednici dodijelila Varaždinska županija iz svojega proračuna.

– Sport je iznimno bitan za razvoj djece i mladih pa zbog toga posebnu podršku pružamo sportskim programima i aktivnostima namijenjenim upravo njima. Isto tako podržavamo i ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem županije. Bitno nam je da naši građani, bez obzira u kojem dijelu županije živjeli, imaju podjednake uvjete u svemu. U ovoj godini smo dodatno povećali sredstva za sport u županijskom proračunu. Osigurali smo ukupno 280 tisuća eura, što je 20 posto više nego prošle godine, rekao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska