Skip to content

Uz Dan Krapinsko-zagorske županije župan Željko Kolar obišao županijske zdravstvene ustanove

Posted in Vijesti Radija Kaj

BRAČAK – Uz Dan Krapinsko-zagorske županije, župan Željko Kolar tradicionalno svake godine obilazi županijske zdravstvene ustanove, te je tako i ove godine, dan nakon svečane sjednice Županijske skupštine, u srijedu, 24. travnja 2024. godine, posjetio Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, županijski Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinu, Zavod za javno zdravstvo te Ljekarne Krapinsko-zagorske županije, podijelivši majice svim zdravstvenim djelatnicima.

Po završetku obilaska svih ustanova u bolnici na Bračku održana je i konferencija za medije.

– Današnjim obilaskom svih zdravstvenih ustanova jednim skromnim poklonom, htjeli smo zahvaliti svima koji rade u zdravstvu na području županije, kojih ima točno 2509. Zahvaliti im na svemu što čine za zdravlje ljudi na području Krapinsko-zagorske županije, ali i sve više onih koji iz drugih dijelova Hrvatske dolaze po zdravstvenu skrb u naše zdravstvene ustanove, rekao je župan Kolar.

Ravnatelji zdravstvenih ustanova zahvalili su županu Kolaru na lijepoj gesti i potpori koju im Županija pruža te se osvrnuli na aktualne projekte.

– Iznimno sam sretan što izgradnja nove onkološke bolnice dobro napreduje. Do kraja kolovoza ili početkom rujna mogli bi biti završeni građevinski radovi, te nakon toga opremanje i završetak projekta, tako da se nadam da ćemo do kraja ove godine imati izgrađenu onkološku bolnicu UPMC Croatia, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina

Ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan rekla je kako se trenutno nabavljaju dva ultrazvučna aparata za pedijatrijske ambulante u Zaboku i Bedekovčini, kao i dva nova zubna aparata za Jesenje i Gornju Stubicu, te da će se ove godine obnoviti laboratorij u Klanjcu.

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Danijel Javorić Barić osvrnuo na upravo završene radove na bolnici u vrijednosti od oko 10 milijuna eura, naglasivši kako se čeka zeleno svjetlo resornog ministarstva za obnovu stare bolničke zgrade, ali i za projekt Centar zdravlja srca i mozga, koji je od iznimne važnosti.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice u tijeku je jedna od značajnijih investicija – izgradnja novog lječilišnog hotela i natkrivanje postojećeg vanjskog bazena, ukupne vrijednosti 17,7 milijuna eura, rekla je ravnateljica Zorica.

U Zavodu za javno zdravstvo priprema se natječajna dokumentacija za nabavu motornog aparata koji će poboljšati kvalitetu rada i pružiti bolju uslugu, rekao je ravnatelj Tomislav Jadan, a prema riječima ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Krešimira Božića, u Zavodu se pripremaju za nabavu novih vozila za hitnu i sanitet. I u Ljekarnama Krapinsko-zagorske županije radi se na novim projektima, a kako kaže ravnateljica Anamarija Salopek, glavni projekt planiran za ovu godinu renovacija Ljekarničke jedinice u Zaboku, gdje se planira uvesti automatizirano skladište – prvo na području Krapinsko-zagorske županije.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska