Skip to content

Sadržajni programi povodom Dana grada Čakovca

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Nastavljaju se programi povodom proslave Dana grada Čakovca. Brojni Čakovčani, ali i građani iz drugih dijelova Međimurja i šire, iskoristili su lijep subotnji dan te 25. svibnja 2024. godine posjetili Festival jagoda, cvijeća i tradicije, koji se održava i u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine od 9,00 do 19,00 sati. Čakovečke mažoretkinje proslavile su Smotrom mažoretkinja 30 godina postojanja ugostivši sve udruge mažoretkinja iz Međimurja, ali i ekipe iz mađarske Nagykanizse te Koprivnice i glazbenu podršku

U organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije održana je  manifestacija “Obrtnici u srcu grada”  na kojoj su obrtnici predstavili svoje zanimljive proizvode, usluge i djelatnosti. Održan je i KUP Grada Čakovca u stolnom tenisu te nogometni turnir dječjih vrtića “3. Euro Kindergarten Cup“ na kojem su se okupili mališani iz 18 vrtića i nogometnih škola iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

U  programu uz obilježavanje Dana grada Čakovca, nakon predavanja „Važnost oprašivanja u održivosti eko sustava“ na lokaciji Dječjeg kutka u Perivoju Zrinskih, održana je i svečanost otvaranje slamnate skulpture pčele u organizaciji Grada Čakovca i Udruge pčelara međimurske županije „Agacija“. Kako je tom prilikom naglasila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, postavljenjem ovih skulptura Čakovec se želi odužiti pčelarima za čuvanje okoliša, upozoravanje na opasnosti za opstanak civilizacije koje prijete ukoliko nestanu oprašivači, posebno pčele te za zdrave, domaće proizvode koje svi rado konzumiramo.

Uz sve to građani su dali i veliku podršku projektima koje provodi Županijska liga protiv raka koja je obilježila Dan plave vrpce, poznat i kao Dan Plavog Irisa, posvećen podizanju svijesti o raku debelog crijeva, te na štandu Društva multiple skleroze Međimurske županije koji zajedno sa Savezom društava multiple skleroze Hrvatske i ove godine provodi kampanju „Ja sam više od MS-a!“, odnosno Borim se s MS – Koja je tvoja moć. Na štandu Međimurskih slatkiša, udruge i djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec, najavljena je Utrka Grada Čakovca koja će se održati u utorak 28. svibnja 2024. godine u 18,00 sati, a koja već dugi niz godina ima humanitarni karakter i održava se u sklopu Dana Grada Čakovca.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska