Skip to content

Dan otvorenih vrata Vatrogasne zajednice Grada Krapine

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Dan otvorenih vrata Vatrogasne zajednice Grada Krapine, povodom 30. obljetnice Javne vatrogasne postrojbe Krapina, uz jedinstven i atraktivan program, organiziran je u subotu, 25. svibnja 2024. godine. Krapinski vatrogasci kod Osnovne škole Ljudevit Gaj predstavili su opremu svih članica Vatrogasne zajednice Krapina te svih žurnih službi koje djeluju na gradskom području; policije, HGSS-a i Civilne zaštite. Posebno su mislili na najmlađe, kojima su nerijetko vatrogasci iznimno zanimljivi, pa su za tu priliku postavili maketu kanadera, koju su sami izradili, te su se mališani u njemu mogli provozati zip-lineom. Prikazano je kako izgledaju vatrogasni radovi na vodi, vježbe spašavanja iz automobila, a oni najhrabriji uz vatrogasce su mogli isprobati i skočni jastuk.

Vatrogascima se pridružio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, i sam vatrogasac, te im čestitao na uspješnoj organizaciji.

– Grad Krapina kontinuirano ulaže značajna sredstva u kupnju nove opreme i obnovu vatrogasnih prostora, a ovo događanje pokazuje koliko su i vatrogasci, ali i sve ostale žurne službe na visokom stupnju pripravnosti. Također, ovo događanje usmjereno je posebno prema najmlađima, kako bi ih se motiviralo da se pridruže ili vatrogascima, ili nekoj drugoj žurnoj službi, jer sva oprema ne vrijedi ništa, ukoliko njome neta tko rukovati, poručio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska