Skip to content

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u službenom posjetu Varaždinskoj županiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – U službenom posjetu Varaždinskoj županiji u subotu, 25. svibnja 2024. godine, boravio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima. Tom prilikom, sudjelovao je u programu svečanog otvorenja Hotela Bernarda u Varaždinskim Toplicama. Radi se o  wellness hotelu s četiri zvjezdice u samom srcu Varaždinskih Toplica, gdje su luksuz i povijest spojeni u jedinstveni doživljaj.

Čestitke na još jednoj velikoj investiciji i uspjesima u poduzetništvu i inovatorstvu, vlasnici i direktorici hotela uputio je PVRH Andrej Plenković.

– Drago mi je da je uz ovaj vaš hotel, u samom središtu Varaždinskih Toplica, Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice nedavno dodijeljeno 17 milijuna eura, što je također doprinos razvoju destinacije. Uz vašu tradiciju, uz termalne vode, uz baštinu još od rimskog doba, Varaždinske Toplice daju poseban pečat Varaždinskoj županiji i cijelom sjeveru Hrvatske koji se zaista sjajno razvija i kao sveučilišno, kulturno i povijesno središte, s ogromnim naglaskom na gospodarstvo i turizam, rekao je Plenković.

Grad Varaždinske Toplice donedavno je bio „uspavana ljepotica“ koja se zahvaljujući brojnim investicijama sada budi, ustvrdio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Sada Varaždinske Toplice doživljavaju pravi procvat. Samo u Specijalnu bolnicu uloženo 56 milijuna eura te niz investicija vezanih na javnu infrastrukturu. Uz sve to događa se čitav niz privatnih inicijativa, od kojih je najveća upravo ovaj hotel, naglasio je Stričak.

– Hotel Bernarda, prostire se na oko 10 tisuća kvadratnih metara te ima smještajni kapacitet od 27 soba. U njega je uloženo više od šest milijuna eura, a u konačnici, po izgradnji praonice i nabavke dodatne opreme, vrijednost investicije iznosit će oko osam milijuna eura, rekla je vlasnica i direktorica Bernarda Cecelja.

Predsjednik VRH Andrej Plenković ove je subote, 25. svibnja 2024. godine, u Županijskoj palači u Varaždinu razgledao tradicionalnu 6. Međunarodnu izložba bučinih ulja Alpe – Adria i 13. izložbu bučinih ulja Hrvatske. Ove godine zaprimljeno je 166 uzoraka bučinih ulja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke. Članovi Ocjenjivačke komisije i ove godine istaknuli su visoku kvalitetu bučina ulja te je dodijeljeno ukupno 24 zlata, 91 srebro i 21 bronca.

Ovogodišnji šampion izložbe je Christoph Jamer iz Austrije. Njemu, ali i svim osvajačima zlatnim medalja, priznanja je uručio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

– Vidjeli smo ovdje predani rad hrvatskih poljoprivrednika, izrazito visoku kvalitetu proizvoda od buče, ne samo ulja, nego i drugih, što govori o angažmanu hrvatskih poljoprivrednika. Mi ćemo nastaviti ulagati u ovom mandatu, 3,8 milijardi eura u hrvatsku poljoprivredi, težiti samodostatnosti i davati potporu brojnim proizvođačima ovdje na sjeveru, kao i u drugim krajevima Hrvatske, naglasio je Plenković.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zahvalio je svim proizvođačima bučinih ulja na dugoj tradiciji, znanju i trudu u obradi tla, kao i proizvodnji i preradi sjemenki, te stalnim ulaganjima u znanje i tehnologiju.

Uz domaćina župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i njegove suradnike, na otvorenju Izložbe bili su i ministar turizma i sporta Tonči Glavina, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, državni tajnici, saborski zastupnici, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan međimurske županije Matija Posavec, sa suradnicima, te brojni drugi uzvanici i proizvođači bučinog ulja.

U Varaždinu je ove subote, 25. svibnja 2024. godine, prilikom posjeta predsjednika HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske te nositelja liste HDZ-a za Europski parlament Andreja Plenkovića održano i predstavljanje kandidata s liste Hrvatske demokratske zajednice za predstojeće izbore za Europski parlament.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska