Skip to content

Ravnatelj Muzeja krapinskih neandertalaca Jurica Sabol na svečanosti dodjele novih Oznaka europske baštine u Belgiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

ANTWERPEN – Svečanosti dodjele novih sedam Oznaka europske baštine u Antwerpenu u Belgiji nazočio je ravnatelj Muzeja krapinskih neandertalaca, koji već devet godina ponosno nosi Oznaku europske baštine, Jurica Sabol. Zajedno s predstavnicima ostalih lokaliteta koji su nositelji ove prestižne Oznake, a među kojima je i Muzej vučedolske kulture, Sabol je sudjelovao u panel raspravama, prezentacijama i predavanjima. Na svečanosti je bilo sveukupno 230 predstavnika iz različitih sektora kulturne baštine, europske komisije i europskog parlamenta.

EHL inicijativa financirana je od strane Europske Unije, a cilj joj je prepoznati lokalitete, tradicije i kulture, koje imaju simboličku europsku vrijednost te su od velike važnosti za povijest i kulturu Europ,e čime pridonose jačanju zajedničke pripadnosti Europskoj Uniji.

Muzej vučedolske kulture i Muzej krapinskih neandertalaca jedina su dva muzeja s lokalitetima u Republici Hrvatskoj, koji su nositelji ove prestižne Oznake, a čija se koordinacija odvija pod vodstvom Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska