Skip to content

Oporba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini upozorila na još jedan nevažan dnevni red

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Na dnevnom redu Gradske skupštine za građane su opet nevažne točke, upozorili su u srijedu, 24. travnja 2024. godine, dan uoči sjednice, oporbeni klubovi zastupnika. Iz oporbe su naglasili kako nakon donošenja proračuna krajem prošle godine, na dnevni red opetovano ne dolaze razvojni projekti te strateški programi. – Što je s Jakuševcem i njegovom sanacijom, što je raskidom ugovora s ZOV-om, što je s tramvajima, što je s rekonstrukcijom Paromlina? Tih projekata nema, a sutra imamo zaključke, prijedloge i raznorazne izvještaje, kazao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i HSLS-a Mario Župan.

S tim konstatacijama nije se složio predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, koji je pozvao oporbu da iskoristi svoje pravo i mogućnosti te za dnevni red predlože one točke i kapitalne projekte koji će unaprijediti živote Zagrepčana. – Prijedloge o ozbiljnim pitanjima, gradonačelnik šalje kada su spremni, a nakon konsolidacija gradskih financija, kreće faza kapitalnih investicija koje se definirane proračunom te očekujem da će ti projekti sve više dolaziti na dnevni red, rekao je Klisović.

Na dnevnom redu 33. sjednice Gradske skupštine u četvrtak, 25. travnja 2024. godine, je 29 točaka u redovnoj proceduri te jedna u hitnom postupku, a među njima je i prijedlog 15 osoba, radnih skupina i trgovačkih društava, nominiranih za Nagradu grada Zagreba, jednog od dva najvažnija javna priznanja Grada Zagreba.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska