Skip to content

Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Kolektivni ugovor za zaposlenike Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina, potpisali su u petak, 1. ožujka 2024. godine, u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskra Vostrel Prpić.

Kolektivni ugovor je najviša razina socijalnog dijaloga kada i osnivač vrtića i djelatnici funkcioniraju uz razumijevanje, poštivanje osnovnog zakona, ali i uvažavajući specifičnosti struke, rekla je predsjednica Sindikata Iskra Vostrel Prpić. – U Gradu Krapini vidljiva su značajna ulaganja i osviještenost po pitanju predškolskog odgoja, a ovim kolektivnim ugovorom postignut je kvalitetan dogovor temeljem kojeg od 1. ožujka 2024. godine djelatnici Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina imaju sva prava kao i djelatnici škola, te su dodatno ugovorena i specifična prava, naglasila je Vostrel Prpić.

Kolektivni za zaposlenike gradskog Dječjeg vrtića Gustav Krklec na razini je ostalih gradskih ustanova, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, naglasivši da se za predškolski odgoj iz gradskog proračuna izdvajaju znatna sredstva, jer uz gradski dječji vrtić, sufinancira se i boravak djece u privatnim vrtićima i obrtima dadilja. – U gradskom vrtiću smješteno je 200-tinjak djece te još oko 170 djece u drugim vrtićima, a s obzirom na nedostatak kapaciteta, pred početkom smo izgradnje novog vrtića kapaciteta 168 djece, za što je u izradi glavni izvedbeni projekt te bi kroz dva mjeseca mogao biti raspisan natječaj za izgradnju, navodi gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska