Skip to content

Primopredaja novih vozila hitnog i sanitetskog prijevoza u Međimurju

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – U skladu s kontinuiranim ulaganjima u unapređenje zdravstvene skrbi na području Međimurja, primopredaja novih vozila za Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije upriličena je u srijedu, 14. veljače 2024. godine, u Čakovcu. Riječ je od dva nova vozila; jedno je namijenjeno za potrebe hitne medicine, a drugo za sanitetskog prijevoza, te su oba vozila u potpunosti opremljena za hitnu medicinu, odnosno sanitetski prijevoz. Za nabavu vozila Međimurska županija izdvojila je više od 187 tisuća eura. – Vozila hitne medicine godišnje ukupno prijeđu oko 240 tisuća kilometara, a vozila saniteta između 700 i 800 tisuća kilometara. U djelatnosti hitne medicine obavi se oko 10.500 intervencija godišnje, a u djelatnosti sanitetskog prijevoza oko 30 tisuća prijevoza, stoga je jasno da su kvalitetna vozila jako važna za naše pacijente pa je njihova nabavka samo dio ulaganja u naš zdravstveni sustav, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Zavod trenutno ima 10 vozila za potrebe djelatnosti hitne medicine i 18 vozila za potrebe djelatnosti sanitetskog prijevoza. Od 2021. godine kada je Zavod preuzeo djelatnost sanitetskog prijevoza, nabavljeno je šest novih vozila za sanitet i jedno za hitnu medicinu, čime je četvrtina voznog parka Zavoda obnovljena, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant.

Nedavno su obnovljeni prostori Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, koji je dobio i svojevrsni edukacijski centar, a u planu je i obnova ambulanti diljem Međimurja. Kotoriba je dobila stalno dežurstvo hitne medicine, a uspostavljeni su i telemedicinski centri u Murskom Središću, Prelogu i Kotoribi.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska