Skip to content

Na Zagrebačkom velesajmu otvoreni sajmovi Nautike te Dani lova i ribolova

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Sajamske priredbe, 31. zagrebački sajam Nautike i 6. Dani lova i ribolova, koji traju do nedjelje, 18. veljače 2024. godine, otvoreni su na Zagrebačkom velesajmu u srijedu, 14. veljače 2024. godine. Oba sajma u osam paviljona Zagrebačkog velesajma okupila su više od 350 izlagača iz 37 zemalja. Po raznovrsnosti nautičke ponude, riječ je o vodećem nautičkom sajmu u kontinentalnoj Hrvatskoj, gdje se predstavlja 200-njak plovila, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi te atraktivnu izložbu nautičke fotografije, kao i prekrasni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu. – Zagrebački sajam nautike godinama ima kontinuirani i stabilni rast izložbenog prostora i broja posjetitelja te je prepoznat kao mjesto hrvatske poslovne izvrsnosti i tradicije, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Dani lova i ribolova, uz potporu Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, donose kvalitetne stručne skupove o aktualnim temama iz područja lova i ribolova te očuvanja i održavanju prirode.

Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Grada Zagreba. Kako je naglasio izaslanik predsjednika Vlade RH-a Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, ovakve manifestacije doprinose razvoju specifičnih oblika turizma, nautičkom i lovnom turizmu koji bilježe rast te se potvrđuju na međunarodnoj turističkoj sceni.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska