Skip to content

Prijem za najuspješnije zagorske stočare

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Unatoč smanjenju broja grla, zagorski stočari nižu uspjehe na raznim prestižnim sajmovima i natjecanjima, s kojih se redovno vraćaju sa šampionskim titulama, a prijem za sve nositelje nagrada u prošloj godini organizirao je u Poduzetničkom centru u Krapini župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Ujedno je to bila i prilika za razgovor o potrebama poljoprivrednika na području županije.

Stočari su županu Kolaru i pročelnici resornog županijskog Upravnog odjela Sanji Mihovilić predložili sufinanciranje zakupa poljoprivrednog zemljišta kako bi se povećao posjed i omogućila lakša obrada, ali i da se prilikom bodovanja na natječajima prednost da ljudima koji od stočarstva žive, a ne hobistima.

– Razgovarali smo o izazovima, mjerama, dobili smo konkretne primjedbe i sugestije te dogovorili sljedeći sastanak na kojem ćemo napraviti svojevrsnu inventuru. Ono što nije dobro je smanjivanje broja ljudi koji drže tek nekoliko grla, dok s druge strane raste broj onih kojih imaju velik broj grla, rekao je župan Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska