Skip to content

Intenzivni radovi na prometnicama diljem Varaždinske županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

BERETINEC – Intenzivni radovi u tijeku su na prometnicama diljem Varaždinske županije, a jedno od gradilišta u Općini Beretinec obišao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Asfaltira se prometnica koja spaja naselja Beretinec i Črešnjevo.

– ŽUC  Varaždinske županije ima trenutno otvorenih desetak gradilišta, čija vrijednost iznosi više od 1, 2 milijuna eura. Tako se na području Županije radovi u Ivanečkoj željeznici, uređen je nogostup u Višnjici, a radi se i u Sutinskoj te Žarovnici. U planu su radovi u naseljima Margečan, Seljanec i Bedenec. Na području Novog Marofa uskoro počinju radovi u Završju. Planira se rekonstrukcija kružnog raskrižja u Ludbregu, a u planu je sanacija kolnika u Cestici, kao i sanacija klizišta u Čanjevu u Općini Visoko, Ščepanju u Brezničkom Humu i Draškoviću u Breznici. Sanira se klizište Jamno pavlineki u Bednji i Miklinova kapela u Cestici te Jelovec Voćanski u Voći, kao i u Varaždinskim Toplicama. Radi se nogostup u Svetom Đurđu prema  Obrankovcu, u Ludbregu Slokovec – Apatija. Moram naglasiti kako su uređene staze u Sračincu, Svibovcu i Druškovcu, uz županijsku i lokalnu cestu, u Bednji je uređena staza u Cvetlinu, a u Općini Kneginec počinje izgradnja zida u Lužanu, nabrojao je župan Anđelko Stričak.

Ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački naglasio je kako su započeli ljetni radovi na održavanju županijskih i lokalnih cesta.

– Ovdje u Beretincu asfaltiramo jednu od najprometnijih dionica. Radi se o pripajanju Zapadnoivanečkog dijela županije prema Varaždinu i tim potezom završavamo ovu dionicu u smislu završetka Aglomeracije od prošle godine, rekao je Osonjački.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska