Skip to content

Povećanje plaća u zaprešićkih gradskim dječjim vrtićima za oko 30 posto

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAPREŠIĆ – Plaće za ukupno 160 zaposlenika u zaprešićkim dječjim vrtićima Vrtuljak i Maslačak prosječno rastu za oko 30 posto, što je do sada najveće jednokratno povećanje, te se osnovica i koeficijenti izjednačuju na razini sustava odgoja i obrazovanja, rečeno je na konferenciji za novinare u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine, u zgradi zaprešićke Gradske uprave. Zadovoljstvo povećanjem plaća i materijalnih prava zaposlenika u dječjim vrtićima Grada Zaprešića izrazila je predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Božica Žilić, ističući dobru suradnju i socijalni dijalog s predstavnicima Grada kao osnivačem dječjih vrtića.

Što se tiče upisa u zaprešićke dječje vrtiće za pedagošku 2024./2025. godinu, zaprimljene su 234 prijave, od čega su 171 relevantne i zadovoljavaju tri osnovna kriterija: da su oba roditelja zaposlena i rezidenti grada te da je dijete starosti najmanje godine dana. – Mjesta u Dječjim vrtićima Maslačak i Vrtuljak ima za sve koji zadovoljavaju osnovne kriterije i djeca će biti upisana, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Grad Zaprešić godinama značajno ulaže u infrastrukturu i izgradnju predškolskih ustanova, te uređuje i dodatni prostor na Trgu mladosti, koji će biti otvoren u listopadu 2024. godine, dok će prostoru za dječji vrtić u Društvenom domu Jablanovac biti završen u 2025. godini.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska