Skip to content

„Coolijada 2024.“ od ponedjeljka, 20. do petka, 24. svibnja u Čakovcu

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata održat će se od ponedjeljka do petka, od 20. do 24. svibnja 2024. godine, u Čakovcu, sa završnim mimohodom maturanata u petak, 24. svibnja 2024. godine. Program ovogodišnje Coolijade na konferenciji za medije u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine, predstavili su ravnatelj škole Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te pročelnik Upravnog za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec.

„Coolijada“ je preventivni projekt Policijske uprave međimurske, koji se tradicionalno provodi od 2004. godine i usmjeren je učenicima završnih razreda srednjih škola na području Međimurske županije. Domaćin ovogodišnje Coolijade je Graditeljska škola Čakovec, a sam program obuhvaća i izbor najmaturantice, najmaturanta i najrazreda, pri čemu je presudan kriterij za odabir predloženih najmaturanata i najrazreda upravo njihovo pozitivno ponašanje tijekom zadnjih dana škole.

– Srednjoškolsko obrazovanje na području Međimurske županije ove godine završava 959 učenika, a kao i proteklih godina, Međimurska županija osigurava nagradu za najrazred, a nagrada će biti cjelodnevno kupanje na Gradskim bazenima u Čakovcu, rekla je pročelnica Kolarić Strah.

– Na projektu Coolijade, Grad Čakovec je partner od njegovih začetka. Ponosni smo na ovu manifestaciju koju su mnogi kopirali, a zbog koje ne čitamo o huliganizmu, već smo svjedoci da mladi ljudi s dostojanstvom obilježavaju završetak svog srednjoškolskog obrazovanja, rekao je pročelnik David Vugrinec.

Aktivnosti projekta provode se u suradnji s gradovima Čakovec, Prelog i Mursko Središće, srednjim školama na području Međimurja te Međimurskom županijom. Specifični cilj projekta je usmjeravanje i poticanje maturanata na pozitivno ponašanje, a time i sprječavanje međuvršnjačkog nasilja te drugih neprihvatljivih ponašanja.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska