Skip to content

34. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinskoj županiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Svečanost povodom 34. godišnjice utemeljenje Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinskoj županiji održana je u četvrtak, 29. veljače 2024. godine, u Areni Varaždin. Uz brojne članove stranke i simpatizere, svečanosti je nazočio predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednica Europske komisije zadužena za demografiju i demokraciju i voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman, ministrica turizma Nikolina Brnjac te ministar zdravstva Vili Beroš.

HDZ je danas najbrojnija i najsnažnija hrvatska politička opcija utemeljena na načelima demokracije pod čijim su vodstvom ostvareni svi strateški ciljevi od 90-tih godina; od stvaranija vlastite države, preko ulaska u NATO, Europsku uniju i najnovije integracije schengenski prostor te euro zonu, a pred nama je ulazak u OECD, rekao je predsjednik Andrej Plenković.

– Našim mjerama osigurali smo da, kroz protekle krize, Hrvatska prođe bez valova otpuštanja i stečaja, da ne dođemo u situaciju kada ljudi nisu u stanju platiti svoje režije, a sve se to moglo dogoditi. Suprotno tome, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u zadnjem kvartalu prošle godine ostvarili smo rast BDP-a za 4,3 posto ,što je rast za 2,8 posto u odnosu na ranije razdoblje, rekao je Plenković. Pred nama je godina velikih izbornih „sastanaka“ između političkih opcija i hrvatskih građana, rekao je Plenković. – Na izbore, nakon dva mandata vođenja Vlade, idemo s toliko postignuća koja je čak teško komunicirati; rješenjima socijalnih i ekonomskih pitanja, ulaganja u infrastrukturu, uravnoteženjem proračuna, dizanjem kreditnog rejtinga i slično, dok će drugi politički akteri, u nedostatku programa, ideja i rješenja, ići na način „fabriciranja“ kriza i vulgarnim vrijeđanjem nas kao svojih političkih protivnika, rekao je Plenković, a kao prioritete nadolazećeg razdoblja najavio programe demografske revitalizacije, dekarbonizacije te digitalizacije.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska