Skip to content

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana, uz povećan broj pacijenata, značajno smanjila dospjele obveze i liste čekanja

Posted in Vijesti Radija Kaj

BRAČAK – Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana protekle je godine, unatoč svim izazovima, uspješno poslovala. Godinu je zaključila s viškom prihoda od 58 tisuća eura, dospjele obveze smanjene su za gotovo milijun eura, najstarije dospjele obveze prema dobavljačima su 219 dana, a obrađeno je rekordnih 425.205 pacijenata, što je gotovo 45 tisuća pacijenata više nego 2022. godine, rekao je na konferenciji za novinare, u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. godine, ravnatelj bolnice Tihomir Vančina. – Plan je te brojke i dalje povećavati, odnosno nastaviti rad na smanjenju listi čekanja, gdje se uspjelo svesti čekanje na određene preglede unutar 100 i 150 dana, dok se kroz onkološke uputnice nastoji najtežim bolesnicima omogućiti da u što kraćem roku obave potrebne preglede.

Bolnica trenutno ima 59 djelatnika na specijalizacijama, a uspjela je privući trenutno najveću stranu investiciju u hrvatskom zdravstvu – 15 milijuna eura vrijednu gradnju onkološke bolnice, američkog UPMC-a, koja će na Bračku biti otvorena krajem ove, odnosno početkom naredne godine, dodao je Vančina.

Bolnica je u konstantnom investicijskom ciklusu te je od 2018. godine u nabavu opreme i edukaciju djelatnika uloženo oko 24,5 milijuna eura, rekao je pohvalivši njen rad župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Unatoč tome što su od ove godine osnivačka prava nad bolnicom prenesena sa Županije na državu, za što smatram da nema nikakvog opravdanja, mi ćemo i dalje ulagati u našu zagorsku bolnicu, te već u prvoj polovici godine slijedi nabava opreme za odjel ginekologije i porodništva, najavio je župan Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska