Skip to content

U Krapini održana radionica o energetskoj obnovi obiteljskih kuća

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Radionica o programu energetske obnove obiteljskih kuća, u organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i u suradnji s Gradom Krapinom, održana je u prostoru krapinskog Pučkog otvorenog učilišta. – Zadovoljstvo nam je što građanima imamo priliku predstaviti ovaj poziv jer ga vidimo kao priliku koju bi svakako trebali iskoristiti. Naravno i mi u Gradu nastojimo raditi na projektima koji će građanima osigurati bolju kvalitetu života, a dio njih se odnosi i na projekte obnove zgrada u javnom vlasništvu. U skladu s europskim nastojanjima da postignemo klimatsku neutralnost, u tom smjeru će se razvijati i ostali naši programi, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku neovisnost Luka Balen istaknuo je kako je ovaj program najpopularniji, ali i najvažniji jer ne rezultira samo energetskim uštedama, već i boljom kvalitetom života građana. – Kroz 10-ak godina Fond je sufinancirao obnovu oko 25 tisuća obiteljskih kuća. Na području Krapinsko-zagorske županije obnovljeno ih je oko 660, što smatram odličnim rezultatom, ali očekujem da će se novim pozivom to još povećati, kazao je Balen.

Objava Javnog poziva, kao i zaprimanje prijava počinje od srijede, 13. ožujka 2024. godine te će građani od tog dana moći sa stranica Fonda preuzeti prijavni obrazac i obrazac tehničkog proračuna, koji čine dio obvezne dokumentacije za prijavu. Riječ je o elektronskim verzijama dokumenata koje će se trebati popuniti osnovnim podacima o kući i informacijama o planiranim mjerama energetske obnove odnosno ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.Osim njih, prijavitelji će uz svoju prijavu morati priložiti i sve ostale obvezne dokumente koje će ranije pripremiti, poput izjave prijavitelja, suglasnosti suvlasnika, uvjerenja o prebivalištu, dokaza o legalnosti kuće, ZK izvatka iz kojeg je vidljivo vlasništvo, energetskog pregleda i certifikata te ponuda izvođača. Ove godine, prijave će se podnositi kroz aplikaciju u koju će se građani prijavljivati preko Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Poveznica na prijavnu aplikaciju će biti objavljena u sklopu Javnog poziva.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska