Skip to content

Manifestacija „Tradicija naših starih“ i Sajam domaćih proizvoda povodom 31. rođendana Koprivničko-križevačke županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija ove subote, 13. travnja 2024. godine, slavi svoj 31. rođendan te je tim povodom na koprivničkom Zrinskom trgu otvorena manifestacija „Tradicija naših starih“ i Sajam domaćih proizvoda. Manifestaciju je otvorio župan Darko Koren koji je u prigodnom govoru uz čestitku povodom Dana županije zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji te pozvao sugrađane da podrže izvođače i izlagače koji su se ove godine okupili u rekordnom broju. Čestitku Županiji uputio je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je izrazio zadovoljstvo što Koprivnica može sudjelovati kao sudomaćin u obilježavanju Dana županije.

Posjetitelji su uživali u bogatom kulturno umjetničkom programu na kojem je nastupalo 130 sudionika KUD-ova, folklornih ansambala te likovnih udruga, a na sajmu se sa svojim domaćim proizvodima predstavilo šezdesetak izlagača, poljoprivrednih gospodarstava, malih obrtnika i udruga, kod Gradske knjižnice „Fran Galović“ svoju je djelatnost predstavila bibliobusna služba, a građani su razgledali i izložbu Pisanica od srca.

U dvorani Domoljub, s početkom u 18,00 sati, bit će održan svečani koncert  „Glazbena šetnja kroz županiju“ na kojem će stotinjak članova vokalnih i tamburaških sastava izvesti najljepše podravske i prigorske pjesme.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska