Skip to content

Međimurje se nastavlja razvijati kao zelena oaza u srcu Europe

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Ugovore kojima su definirani uvjeti izvođenja radova na parkovnoj infrastrukturi diljem Međimurja potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Riječ je o nekoliko lokacija koje će dobiti suvremenu parkovnu arhitekturu u cilju podizanja otpornosti na klimatske promjene i u koje će biti uloženo milijun eura.

– Međimurje ističemo kao zelenu oazu u srcu Europe i takva mora ostati, mora donijeti višu kvalitetu života stanovnicima. U dosezanju toga cilja, iskoristili smo fondove Europske unije te na izazove koje donose klimatske promjene odgovorili prijavljivanjem desetaka ovakvih projekata kojima ćemo ozeleniti naše površine i uređenosti našega Međimurja dati novi sjaj, rekao je župan Posavec.

Prvi ugovor odnosi se na ozelenjivanje površina u krugu Centra znanja, a drugi je vezan uz uređenje parka ispred Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, zatim kod Matulovog grunta u Frkanovcu te u Sajmišnoj ulici u Čakovcu, a trenutno se izrađuje projektna dokumentacija i za parkove kod Gimnazije, odnosno Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu, te hortikulturno uređenje zelenih površina u krugu zdravstvenih ustanova u Čakovcu, za projekte vrijedne ukupno milijun eura. Na natječaje su prijavljeni i projekti uređenja zelenih površina kod Doma za odrasle osobe u Orehovici, kod depadanse u Čakovcu, ambulanti u Svetoj Mariji i Orehovici, kao i oko mlina na Muri kod Žabnika. U sljedećem projektu ozelenjavanja je čak 14 međimurskih škola, među kojima će parkove dobiti prostor kod Tehničke i Graditeljske škole u Čakovcu te dva dječja igrališta. U projektiranju je i jedan od najvećih parkova u ovom dijelu Europe – Zelena oaza Čakovca – koja će se prostirati na 15 hektara površine te nadovezivati na kompleks Centra znanja.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska