Skip to content

Krapinsko-zagorska županija perspektivno mjesto za buduće investitore

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Na listi 10 malih europskih regija budućnosti američkog Financial Timesa našla se i Krapinsko-zagorska županija, a tim povodom u petak, 23. veljače 2024. godine, u Krapini je održana konferencija za novinare, na kojoj je ova županija predstavljena kao perspektivno mjesto za investicije.

Kako je rečeno, pokazatelji poput recenzije Financial Timesa donose posebne pogodnosti zbog sveobuhvatne metodologije i detaljne analize, a pružaju i referentne podatke za potencijalne investitore. Krapinsko-zagorska županija je u suradnji s Poduzetničkim centrom podnijela prijavu na ovo rangiranje još u rujnu 2023. godine, a šesto mjesto na listi dokazuje kako ovo područje ima jasno razvijenu strategiju privlačenja ulaganja uz korištenje moderne tehnologije. Inozemna ulaganja predstavljaju značajan izvor financiranja za održiv razvoj, kontinuirano se otvaraju nova radna mjesta, unaprjeđuje tehnologija, jačaju lokalna poduzeća, ali i ulaže u obrazovni sustav, koji prepoznaje potrebe tržišta što pozicionira Hrvatsko zagorje na međunarodnoj karti povoljnih područja za ulaganje.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar najavio je i nove investicije, poput izgradnje tvornice u Zaboku vrijedne 16 milijuna eura te izgradnje tvornice kablova, površine 24 tisuće metara kvadratnih u Bedekovčini, vrijedne 35 milijuna eura. Također, rade se i nove hale na postojećim tvornicama, ulaže se u autoindustriju i ostalo. – Ovo rangiranje Financial Timesa snažna je poruka investitorima da se radi o području izuzetno pogodnom za dodatni razvoj i napredak, a kroz dobru suradnju s županijskom Obrtničkom i Gospodarskom komorom, zajedno kreiramo razvojne politike, dogovaramo mjere i rezultat svega toga jasno se vidi u svim pokazateljima, naglasio je župan Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska