Skip to content

Grad Krapina nastavlja s katastarskim izmjerama

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Grad Krapina prije nekoliko je godina, prvi u Krapinsko-zagorskoj županiji, krenuo s katastarskim izmjerama, koje se nastavljaju i u razdoblju pred nama, s obzirom da je, kako ističe gradonačelnik Zoran Gregurović, od izuzetnog značaja imati sređene zemljišne knjige i usklađen katastar i gruntovnicu, odnosno to je preduvjet za sva ulaganja, i privatna i poslovna.

– Prva katastarska izmjera koja je napravljena bila je za KO Donja Šemnica, nakon toga napravljena je izmjera za KO Krapina jug, a prošle su godine formirane dvije nove zemljišne knjige za KO Velika Ves i KO Velika Ves i Gornja Pačetina. Sada slijede katastarske izmjere na još dvije katastarske općine – KO Škarićevo i KO Krapina, za što je Grad Krapina sklopio ugovor s Državnom geodetskom upravom, a nakon što se one provedu te izmjera za sam centar, odnosno KO Krapina Grad, grad Krapina će, jedini u Hrvatskom zagorju imati nove zemljišne knjige, ističe Gregurović.

Najveći dio troškova katastarskih izmjera snosi Državna geodetska uprava, a preostali Grad Krapina te su one za građane potpuno besplatne.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska