Skip to content

Filip Grabovac – najčitatelj Knjižnica grada Zagreba, lani pročitao 221 knjigu

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Dok 62 posto Hrvata u prošloj godini nije uzelo knjigu u ruku, 13-godišnji Zagrepčanin Filip Grabovac, samo je lani pročitao i u knjižnici posudio 221 knjigu. On je Najčitatelj za 2023. godinu Knjižnica Grada Zagreba, a kako i sam kaže, do sada je pročitao više od tisuću naslova. – Čitam prije spavanja, a najviše volim SF i fantaziju. Najdraže knjige su mi serijali Warrior Cats i Disksvijet, Kći dubina, Legenda o Podkinu Jednouhom i Dar mračnoj rupi, kazao je Filip Grabovac.

Projektom izbora Najčitatelja, Knjižnice grada Zagreba pokušavaju kod mladih pobuditi ljubav prema čitanju i knjizi. – Svake godine bilježimo porast broja članova i posudbi knjiga. Tako smo lani imali više od 47 tisuća djece koja su koristila uslugu besplatnog članstva i obnove članstva, rekla je Natalija Dragoja iz Knjižnica grada Zagreba.

Završna svečanost i dodjela nagrade za Najčitatelja za 2023. godinu bit će održana u petak, 3. svibnja 2024. godine, a 40 finalista imat će priliku razgovarati sa znanstvenicom i strastvenom čitateljicom Marijom Ott Franolić, kao i s polaznicima Glazbene škole El Musicante.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska