Skip to content

Dubrovniku, šampionu hrvatskog turizma, čestitke Radija Kaj

Posted in Turizam bez granica

Mato Franković, gradonačelnik Grada Dubrovnika i Gordana Tepuš, urednica emisije Radija Kaj Turizam bez granica, u razgovoru nakon proglašenja Dubrovnika šampionom hrvatskog turizma

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković preuzeo je u petak 10. studenog 2023. godine priznanje ”Turistička destinacija godine – šampion hrvatskog turizma”, glavnu nagradu dodijeljenu u sklopu Dana hrvatskog turizma u Rovinju, na Svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada. Nagradu je uručio Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Najvažnija turistička nagrada u Hrvatskoj stiže u Dubrovnik potvrdivši tako još jednom izvrsnost i atraktivnost, ali i napore u upravljanju destinacijom i postizanju održivog turizma.

”Vrlo sam ponosan što ova nagrada stiže u naš grad. Ovo je priznanje za sve naše sugrađane koji naporno rade kako bi održali i povećali kvalitetu turističke ponude Dubrovnika, ali i za sve napore koje smo uložili kako bi Dubrovnik uputili smjerom održivosti, na korist naših građana i zadovoljstvo naših posjetitelja. Izuzetno važnu ulogu tu je imao projekt ”Respect the City”, čija nas je provedba u međunarodnoj stručnoj javnosti pozicionirala kao predvodnika održivog turizma”, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Radio Kaj čestita Dubrovniku na nagradi prisjećajući se kako su nam bili izvrsni domaćini 31. siječnja 2023. kad smo u Dubrovniku zajedno organizirali koncert U ozračju KAJ-a.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska