Skip to content

Dubrovnik Zagrebu u Lisinskom, 20. siječnja 2024. u 19 sati

Posted in Dubrovnik Zagrebu

Svojim nastupom Dubrovnik Zagrebu približit će Tereza Kesovija 20. siječnja u Lisinskom

Uoči Feste Svetog Vlaha, prvi put u Zagrebu, pod nazivom Dubrovnik Zagrebu, u pripremi svečani koncert pjesama koje su obilježile Dubrovnik i najpoznatije dubrovačke autore i izvođače. Programom u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u subotu 20. siječnja 2024. godine u 19 sati, brojni popularni dubrovački izvođači glazbeno će povezati sjever i jug Hrvatske.

Zagrepčanima, ali i Dubrovčanima koji žive u Zagrebu, na toj posebnoj glazbenoj večeri, najpopularnije skladbe, od Vlaha Paljetka do Đela Jusića, od Tereze Kesovije, preko Dubrovačkih trubadura, Mila Hrnića,  do Klape Kaše, izvodit će popularni solisti i sastavi iz Dubrovnika, ali i njihovi glazbeni domaćini iz Zagreba i Hrvatskog zagorja, ističe Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Nastupit će: Tereza Kesovija, Dubravka Šeparović Mušović, Roko Radovan, Nataša Dangubić, Tibor Karamehmedović, Mihaela Tepšić, Maja Grgić, Nevio Končić, Marko Vukić, Gordana Ivanjek Tušek, Branko Greblički Ventek, Klapa Brv, Ženska klapa Linđo, Ženska klapa Figurin, Klapa Ragusavecchia, Klapa Kaše, Klapa Ragusa i Klapa Maestral.

Koncertom u Zagrebu nastavit će se izvrsna suradnja Grada Dubrovnika i Radija Kaj, potaknuta u siječnju 2023. godine u Dubrovniku gdje su izvedene najpopularnije kajkavske popevke u sklopu projekta U ozračju KAJ-a, kojega Radio Kaj organizira širom Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Organizatori koncerta Dubrovnik Zagrebu, Grad Dubrovnik, Radio Kaj i Društvo Dubrovčana u Zagrebu, kao i svi izvođači koji će nastupiti,  nadaju se jednoj izuzetno lijepoj i emotivnoj glazbenoj večeri za pamćenje. Dobro došli!

Gordana Ivanjek Tušek – U ozračju KAJ-a u Dubrovniku, a 20. siječnja na koncertu Dubrovnik Zagrebu

U-ozracju-KAJ-a-Radio-Kaj-Dubrovnik-Branko-Greblicki-Ventek-i-Klapa-Brv u Dubrovniku, a 20. siječnja na koncertu Dubrovnik Zagrebu

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska