Skip to content

Popularna emisija Radija Kaj „Turizam bez granica“ iz Otočca

Posted in Turizam bez granica

Popularna emisija „Turizam bez granica“ emitirana je u programu Radija Kaj u četvrtak, 7. prosinca 2023. godine, iz prostora Turističke zajednice grada Otočca. U emisiji su predstavljena brojna događanja Adventa, na kojem se do kraja godine može doživjeti prava Božićna čarolija u Gackoj.

Grad Otočac nalazi se u dolini rijeke Gacke u Ličko-senjskoj županiji, između Velebita i Male Kapele, grad koji je, uz kulturno-povijesnu tradiciju i njegovanje autohtonih proizvoda, u turističkom smislu prepoznat po prirodnim ljepotama te bogatstvu flore i faune, od kojih se ističu Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda te Velebitsko utočište za mlade medvjede u Kuterevu, koji je zimi u fazi mirovanja zbog zimskog sna medvjeda.

Urednica emisije Vlasta Stamičar i direktorica Turističke zajednice Viktorija Rogić

– Božićna čarolija u Otočcu, uz klizalište na otvorenom, namijenjena je svim generacijama s bogatim programom koncerata, radionica, predstava, sportskih događanja te izuzetno kvalitetnoj ugostiteljskoj ponudi i gastronomskim delicijama, izrađenim od proizvoda lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Otočca Viktorija Rogić.

Urednica emisije Vlasta Stamičar i Danijela Tonković

Na središnjem trgu u Otočcu u sklopu Božićnog sajma predstavlja se 20 OPG-ova i izlagača koji njeguju tradiciju ovoga kraja. – Izdvajaju se proizvodi od vune, kao što su coklje, ručno rađena tradicijska vunena obuća i lička kapa te med i proizvodi od meda, a tu su i drugi uporabni i ukrasni božićni predmeti, izdvojila je u ime lokalnih proizvođača Danijela Tonković. Ljubitelji zdrave i slatke delicije ovdje će uživati u visoko kvalitetnom ekološkom medu koji mogu doživjeti na 12 mednih točaka Medne staze Gacke.

Urednica emisije Vlasta Stamičar i ugostitelj Sandi Bunjevčević

Ugostiteljska ponuda Adventa u Otočcu predstavljena je pićima i jelima specifičnim za ovo doba godine, kao i za ovo podneblje Gacke doline, od ličkog krumpira do uštipaka i fritula, kazao je u ime ugostitelja Sandi Bunjevčević, ističući delicije rađene od ličke janjetine, pastrve i jela od sira od kojih je najpoznatiji sir škripavac.

Urednica emisije Vlasta Stamičar i predsjednik DVD-a Otočac i voditelj Puhačkog orkestra Marinko Krmec

DVD Otočac u znaku je 155 godina rada, a Puhački orkestar DVD-a već punih 28 godina organizira prigodan Božićni koncert, koji će biti održan u petak, 22. prosinca 2023. godine. Kako je naglasio predsjednik DVD-a Otočac i voditelj Puhačkog orkestra Marinko Krmec, svih ovih 28 godina zajedno s Puhačkim orkestrom DVD-a na Božićnom koncertu sudjeluju mališani Dječjeg vrtića, a na programu su tradicionalne hrvatske, ali i svjetske božićne pjesme.

Urednica emisije Vlasta Stamičar i predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Hrvoje Devčić

Aktivnosti na otvorenom, sportski ribolov i cikloturizam te Quad safari u ovom prelijepom prirodnom okruženju, zaštitni su znak turističke ponude grada Otočca. Prosinac obiluje brojnim natjecanjima – odbojke, košarke, malog nogometa, što, kako kaže predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Otočca Hrvoje Devčić, ne iznenađuje s obzirom da je u gradu 25 sportskih udruga s više od tisuću aktivnih sportaša od čega je više od 400 mladih.

Manifestacija „Božićna čarolija u Otočcu“, na portalu gradonačelnik.hr, prošle je godine osvojila drugo mjesto najljepšeg Adventa u kategoriji malih gradova, te je na 54. međunarodnom turističkom sajmu u Novom Sadu dobitnik Velike zlatne medalje.

Emisiju Radija Kaj „Turizam bez granica“ u četvrtak, 7. prosinca 2023. godine, uredila je Vlasta Stamičar, za organizaciju su zadužene bile Ana Nesta Babić i Katarina Kunštek, a realizacija Katarina Špoljar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska