Skip to content

Animafest ponovno dovodi najbolje animirane filmove u Zagreb

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se od 3. do 8. lipnja, a sve ljubitelje animacije očekuje bogati program, kako filmski tako i popratni, koji će se održati diljem Zagreba, najavili su u srijedu, 15. svibnja 2024. godine, organizatori festivala.

Više od 900 prijava pristiglo je za Veliko natjecanje kratkometražnog filma, glavnog natjecateljskog programa Animafesta, a za cjelokupni Animafest više od 1.900 prijava iz cijelog svijeta, dok je izabrano samo četiri posto filmova.

– Ovogodišnji Animafest donosi ono najbolje što se dogodilo u svijetu animacije u proteklih godinu dana, a riječ je o jednom od glavnih festivala animiranog filma u svijetu, što znači da smo mi ti koji određujemo što je dobro, a što je manje dobro“, kazao je umjetnički ravnatelj Animafesta Daniel Šuljić,. Na Animafestu će biti prikazana i 22 hrvatska filma, a projekcije natjecateljskog programa, kao i popratni program bit će održane u Studentskom centru, Muzeju suvremene umjetnosti, Kinoteci te u pojedinim centrima za kulturu, kao i u Galeriji Kranjčar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska