Skip to content

Potpisan sporazum o sufinanciranju kombi vozila s ugrađenom rampom za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Sporazum o sufinanciranju kombi vozila s ugrađenom rampom za potrebe Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec potpisali su ravnateljica Centra Dragica Benčik i međimurski načelnici i gradonačelnici. Projekt nabave vozila s ugrađenom rampom predstavljen je na Kolegiju gradonačelnika i načelnika početkom ožujka 2024. godine, te je donesen zaključak o zajedničkom sufinanciranju projekta pa svaka jedinica lokalne samouprave financira nabavu vozila s dvije tisuće eura. Vrijednost novog vozila je gotovo 49 tisuća eura.

Centar za odgoj i obrazovanje iduće godine seli se u novu zgradu koja se gradi u Čakovcu. Radovi na Regionalno-edukacijskom centru Čakovec, koji temeljem sporazuma sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Grad Čakovec i Međimurska županija, napreduju prema planu.

Kako je istaknuto na potpisivanju sporazuma, vozilo je namijenjeno prijevozu polaznika Centra s izrazitim motoričkim teškoćama, koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica. Također će se koristiti za prijevoz učenika na izvan učioničku nastavu – školske izlete, školu u prirodi, terensku nastavu, smotre i natjecanja, te za ostale odgojno-obrazovne događanja u funkciji ostvarivanja obrazovnih i javnih djelatnosti ove školske ustanove.

Nabava ovog vozila značajno će poboljšati kvalitetu života i mobilnost učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, te im olakšati sudjelovanje u svim aspektima obrazovnog procesa i društvenog života.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska