Skip to content

Zdravstveni turizam tema druge konferencije „Invest in Zagorje“

Posted in Vijesti Radija Kaj

Dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Sanja Sever Mališ u razgovoru za Radio Kaj s novinarkom Gordanom Tepuš
Predsjednik Poslovnog kluba Skup za Zagorje Dragutin Kamenski u razgovoru za Radio Kaj s novinarkom Gordanom Tepuš
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u razgovoru za Radio Kaj s novinarkom Gordanom Tepuš

KRAPINA – Zdravstveni turizam tema je druge konferencije „Invest in Zagorje“, koja se u petak, 10. svibnja 2024. godine, održava u Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije u Krapini, a okupila je više od 200 sudionika, među kojima i inovatore i brojne stručnjake iz poslovnog svijeta i zdravstvenog turizma iz cijele Hrvatske.

– Zdravstveni turizam od izrazitog je značaja za Krapinsko-zagorsku županiju, a potražnja za uslugama iz tog sektora raste u prosjeku 20 posto godišnje, te je neophodno kreirati dodatnu ponudu, rekla je u uvodnom dijelu direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša.

Upravo iz tog razloga kroz čitav dan održavaju se paneli i predavanja, a neke od tema su „Osnaživanje dentalnog turizma“, „Sportska revitalizacija“ i „Digitalne oaze“. U sklopu konferencije su i dva natjecanja; natjecanje srednjoškolskih timova, koji su se uključili u program „Kreiraj svoju budućnost“, te natjecanje devet startup-ova koji će predstaviti svoja rješenja za sektor zdravstvenog turizma.

– Krapinsko-zagorska županija lider je hrvatskog zdravstvenog turizma, sa stoljetnom tradicijom, no ona sama po sebi ništa ne znači, ukoliko se konstantno ne ulaže u ponudu, nova tehnološka rješenja i edukacije, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Konferencija „Invest in Zagorje“ svojevrsno je ulaganje u budućnost, ali i sadašnjost, jer osim razmjene iskustva i znanja svih sudionika, od izuzetnog je značaja uključivanje mladih i startupova, kojima je ovo prilika da ih prepoznaju „ozbiljni igrači“ već prisutni na tržištu, koji su spremni investirati u nova, kvalitetna rješenja.

Pobjednik natječaja srednjoškolskih timova, uključenih u program “Kreiraj svoju budućnost” je tim Avitae, s razrađenom idejom Klinike koja ima 3D oralni skener, koji skenira čeljust pacijenata i
potom stvara prototip, Holywood smiles, Straight smile ili bilo koji drugi. Timu su nagradu
Krapinsko-zagorske županije u iznosu od 1.500 eura uručili župan Željko Kolar i direktorica
Poduzetničkog centra Helena Matuša.

Pobjednik natječaja srednjoškolskih timova – tim Avitae

U natjecanju Vita Venture Pitch u kojem je sudjelovalo 9 start-upova stručni žiri najboljim je proglasio SPORTREACT. Radi se o sustavu koji omogućuje sportašima da se brže kreću i reagiraju. SPORTREACT donosi nove metode treninga, mjeri rezultate i time stvara revoluciju u treningu agilnosti i brzine. Za svoju inovaciju SPORTREACT je od Krapinsko-zagorske županije osvojio nagradu od 7.500 eura te pet tisuća eura kredita partnera konferencije Infobipa, koje su pobjedniku uručili župan Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša.

Pobjednik natjecanja Vita Venture Pitch -SPORTREACT
Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska