Skip to content

Dani Grada Čakovca u znaku brojnih jubileja

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Ovogodišnji Dan Grada Čakovca bit će u znaku niza jubileja: 30. rođendana Grada Čakovca, 30 godina Udruge gradskih mažoretkinja, 50 godina grupe Demoni te 70 godina Muzeja Međimurja Čakovec. Bogat program proslave predstavljen je na konferenciji za medije u petak, 10. svibnja 2024. godine, u Čakovcu. Upravo u suradnji s Muzejom Međimurja, bit će postavljena i spomen ploča obitelji Legenstein na pročelju Gradske kavane, a bit će tu mnoštvo, sportskih, kulturnih i glazbenih programa, najavila je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i zahvalila svim udrugama, obrtnicima, djeci i sportašima koji će svojim sudjelovanjem obogatiti ovogodišnju proslavu.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, uz dodjelu nagrada ovogodišnjim laureatima, bit će u srijedu, 29. svibnja 2024. godine, u 12,00 sati u Centru za kulturu Čakovec. Istoga dana, također u Centru za kulturu, održat će se i koncert kultne čakovečke grupe Demoni. I u danima nakon Dan grada, u Čakovcu će nastupiti popularni hrvatski izvođači, kazala je Cividini i pozvala građane da dođu na sve manifestacije, koje su primjerene i namijenjene upravo njima.

Dan Grada Čakovca obilježava se u spomen na 29. svibnja 1579. godine, dan kad je Juraj IV. Zrinski stanovnicima podgrađa svoje utvrde dao trgovačke privilegije, čime je Čakovec i formalno-pravno postao grad.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska