Skip to content

Zaprešićki Dječji vrtić „Maslačak“ stekao status eko vrtića

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAPREŠIĆ – Status eko vrtića zaprešićkog Dječjeg vrtića Maslačak potvrđen je  u utorak, 11. lipnja 2024. godine, podizanjem zelene eko zastave ispred centralnog i područnog objekta. Zahvaljujući radu i sinergiji mališana i odgojitelja s roditeljima i predstavnicima lokalne zajednice zaprešićki Dječji vrtić Maslačak dobio je status eko vrtića na temelju odrađenih zadataka koje propisuje udruga Lijepa naša.

-U proteklom razdoblju oformljen je Eko Odbor te Eko tim, u kojem su odgojitelji pet do šest vrtićkih grupa intenzivno radili na odgojno obrazovnim temama ekologije, od recikliranja i odvajanja otpada, uzgoja cvijeća i začinskog bilja, izrade zdravih malih obroka do čuvanja okoliša i poštivanja flore i faune, istaknula je ravnateljica DV Maslačak Gordana Ana Hubl.

Kako je naglasio predsjednik zaprešićkog Gradskog vijeća Matija Teur ovo je potvrda da se u Zaprešiću intenzivno radi na očuvanju okoliša, a budućnost je upravo na najmlađima koji od najranije dobi usvajaju znanje i vještine vezane uz ekologiju.

Dječji vrtić Maslačak u Zaprešiću u dva objekta ima 20 odgojnih skupina s 432 djece.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska