Skip to content

Kibernetička sigurnost u Općoj bolnici Varaždin na najvišem nivou

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Završna konferencija projekta „Izgradnja kapaciteta kibernetičke sigurnosti Opće bolnice Varaždin u skladu s nacionalnim i EU zakonodavstvom“ održana je u ponedjeljak, 10. lipnja 2024, godine u Općoj bolnici Varaždin. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 400.000 eura, a njegov je glavni cilj omogućiti Općoj bolnici Varaždin da zadovolji zahtjeve kibernetičke sigurnosti u skladu s hrvatskim i zakonodavstvom Europske unije. Omogućit će se to uvođenjem novih organizacijskih struktura, uspostavom postupaka za postizanje kibernetičke sigurnosti, uvođenjem novih IT alata, korištenjem usluga upravljanog Sigurnosnog operativnog centra, provođenjem ispitivanja ranjivosti i propusta IT sustava, edukacijom osoblja OB Varaždin o pitanjima kibernetičke sigurnosti te razmjenom informacija o kibernetičkim incidentima na nacionalnoj i europskoj razini.

-Varaždinska bolnica je jedina bolnica u Hrvatskoj, uz Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, koja provodi ovaj projekt koji je počeo 1. rujna 2021., a traje do 30. lipnja ove godine, podsjetio je ravnatelj OBV Damir Poljak.

U ime Varaždinske županije, završnoj je konferenciji nazočila zamjenica župana Silvija Zagorec koja je naglasila da je Opća bolnica Varaždin već realizirala ili provodi 14 EU projekata za koje je osigurala bespovratna sredstva, a ovaj projekt jedan je od njih. – U tijeku je izgradnja Centralnog operacijskog bloka, projekta na koji se čekalo 20-ak godina te vjerujem da krajem sljedeće godine ovdje biti izgrađen objekt od 12.000 kvadrata. Znamo da Općoj bolnici Varaždin gravitira više od 300 tisuća pacijenata, tako da će Centralni operacijski blok predstavljati zaista značajan iskorak za zdravstvo, ne samo na području Varaždinske županije, već i na području sjeverne Hrvatske, rekla je zamjenica Zagorec.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska