Skip to content

Zaprešićka Javna vatrogasna postrojba bogatija za nove vatrogasne ljestve

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAPREŠIĆ – Primopredaja novih 32 metra dugačkih vatrogasnih ljestvi za potrebe zaprešićke Javne vatrogasne postrojbe održana je u sklopu kampanje MUP-a i Ravnateljstva civilne zaštite „Usvoji znanja da šteta bude manja“ na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću u subotu, 6. travnja 2024. godine. Ključeve vozila s novim ljestvama, koje će zaprešićkim vatrogascima omogućiti gašenje požara i pružanje pomoći na visokim zgradama i objektima, u nazočnosti potpredsjednika Vlade ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Zaprešića Željku Barunu, uručio je zaprešićki gradonačelnik Željko Turk. Nove vatrogasne ljestve, vrijednosti 200 tisuća eura, financirane su iz proračuna Grada Zaprešića.

Kampanja „Usvoji znanja da šteta bude manja“ omogućila je svim posjetiteljima da se na zabavan i edukativan način upoznaju s korisnim informacijama o katastrofama uzrokovanim prirodnim prijetnjama te kao se s njima nositi. – Naglasak ovakvih kampanja, kojih je u proteklih godinu i pol dana Ravnateljstvo organiziralo na više od 120 lokacija, je na edukaciji građanstva, posebice mladih kako bi mogli što kvalitetnije reagirati na prirodne i druge katastrofe, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Kako je naglasio zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, ovim ljestvama omogućen je još kvalitetniji rad gradske Javne vatrogasne postrojbe, čime je povećana sigurnost građana i imovine, te je zahvalio Ravnateljstvu na dodatnih 45 tisuća eura dodijeljene opreme.

U projektu su sudjelovali pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, Saveza izviđača Hrvatske, HGSS-a, Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa, Hrvatskog Crvenog križa, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić i civilne zaštite opće namjene Grada Zaprešića.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska